En bostadsaffär i jätteformat som upprört många studenter. Och en liten sniff på älgbajset långt inne i skogen. Nya numret av Vertex bjuder på båda.

Vertex nr 7-2017.

AB Bostadens snabba försäljning av 1600 lägenheter till bostadsbolaget Heimstaden har rört upp känslor och skapat en organiserad motståndsrörelse i form av Folkinitiativet. Vertex kollar in läget – än är försäljningen långt ifrån färdigbehandlad i de rättsliga instanserna.

När studenterna på kandidatprogrammet i biologi och geovetenskap åker på exkursion långt in i inlandet – bland mossor, brusande forsar och en och annan älgskit – passar Vertex på att åka med. Utbildning långt ifrån skolböckerna är grejen, tycker en av studenterna.

I nya numret kollar vi också in förändringar som planeras för distansutbildningarna, frågan om vi vill ha ett kärnkraftverk som närmaste granne, ett köttberg av gamlingar och en massa annat.

Vertex nr 7-2017 börjar delas ut i studentbostadsområdena i Umeå i helgen. Studenter som brukar få tidningen med Posten ska ha den senast den 3 oktober. Fredag den 29 september kan du ta ett ex i Vertex tidningsställ på campus.

Bertil Janson