Det drogs, spikades och plaskade rejält i och runt dammen när årets upplaga av Dammplasket gick av stapeln.

I år fanns 17 anmälda lag redo att göra upp om den åtråvärda pokalen. De 17 lagen bestod av studenter från olika program från den teknisk- naturvetenskapliga delen. Nytt för i år var att tävlingsordningen kastats om och dammplasket nu stod som avslutning till skillnad från inledning.
– Dammplasket är mer än bara själva båtracet, säger Andreas Sandström, studiesocialt ansvarig vid NTK. Det finns olika stationer som man kan samla poäng vid och dammplasket är en av dessa. I år ligger den sist eftersom vi vill att så många som möjligt ska stanna kvar till slutet och inte avvika efter dammplasket.

BLAND DE GRENAR som utövades under dagen fanns bland annat dragkamp, spikstafett, skottkärran samt plocka äpplen ur dammen.
Ordningsreglerna under dammplaskets huvudnummer, båtracet, var lika enkla som vanligt: Lagen, skulle på egenhändigt konstruerade flottar bemästra dammen, tur och retur. Flytväst var obligatoriskt, inget sabotage fick förekomma samt att skor skulle finnas på fötterna (vad som döljer sig på dammens botten är en väl bevarad hemlighet som ingen vill råka upptäcka den hårda vägen). Som vanligt utnyttjade motståndarlagen flitigt sina vattenballonger för att få övriga lag ur balans. Men om tanken var god så visade sig träffsäkerheten vara…mindre god.

SLUTSEGRARE NÄR dagens aktiviteter sammanställdes blev till slut Civilingenjörsprogrammet med inriktning energiteknik.
Dammplasket anordnas av Superfesteriet, som är en del av Umeå naturvetar- och teknologkår.
Tråkigt nog inträffade en olycka under dagen som visade sig vara så pass illa att ambulans fick tillkallas. De personer som Vertex pratade med sade att det verkade röra sig om en misstänkt ryggskada.