22 January, 2019

 
 • amtel_250x87_NY
 • menskoppen
 • Arga studentreaktioner
  i nya numret av Vertex

  Publicerad 15 mars, 2018

  Arga studenter, kårpolitiska problem inför kårvalet och frågan om man ska hoppa av eller bara plugga vidare. Det är några av ingredienserna i nya numret av Vertex.

  Arga, ilskna eller åtminstone förvånade reaktioner på studentlivet i Umeå efterlystes i en tävling som Vertex presenterade i förra numret. Nu har vinnarna utsetts och deras bidrag har förstås en hedersplats i nya numret. Det är kul med starka känslor!

  Kårval väntar i april och det största och mest riksdagsliknande är Umeå studentkårs val, där kårmedlemmarna kan välja vilket parti (eller ”kårlista”) de tycker ska ha inflytande över kåren.

  Vertex besökte sista kårfullmäktigemötet inför valet och fick tydliga signaler på ett fullmäktige med problem, med frånvarande ledamöter och etablerade partier som hoppar av valet. Men valnämndens ordförande är positiv och hoppas på att nya partier ska öka valdeltagandet.

  Hoppa av eller plugga vidare? Den frågan har nog många ställt sig. Vertex har pratat med studenten som insåg att det första studievalet inte var rätt – och tog konsekvenserna av den insikten. Pedagogernas dag, ett nytt studentgalleri och mycket annat läser du också om i nya numret.

  Vertex nr 2-2018 delas ut på studentbostadsområdena i Umeå under helgen och studenter som är kårmedlemmar och bor på andra adresser ska ha tidningen i brevlådan måndag den 19 mars. Då finns nya numret även i Vertex tidningsställ på campus.

  Bertil Janson

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Joakim Pinto Cárdenas, Trolle Frankenberg, Ville Ledje, Erik Dunbäck Pekkari och Marcus Lenndin läser alla civilekonomprogrammet och bjussar på många tips till alla nykomlingar i Umeå.

  ”Jag ville bara kasta
  mig in i något nytt”

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se