20 August, 2019

 
 • amtel_250x87_NY
 • menskoppen
 • Splitternya Vertex
  packad med innehåll

  Publicerad 23 januari, 2018

  Äntligen är den på gång, nya Vertex i magasinformat! Packad med läsvärt innehåll förstås, där humor är en av ingredienserna, framtidstro en annan.

  Första numret av Vertex 2018 innebär premiär för studenttidningen i magasinformat. Lite minde än A4, tryckt på fint papper som är extremt miljövänligt – alltså 100 procent återvunnet vad gäller allt förutom omslagssidorna.

  I premiärnumret kan du bland annat läsa om Line Marie Veng-Taasti, internationell student som vunnit Vertex ”Roligast vinner”-tävling med sin topp 5-lista om de överraskningar som väntar internationella studenter i Umeå.

  På nyhetsfronten noteras ett kårsamarbete med höstens skräckobjekt för många, nämligen fastighetsbolaget Heimstaden, som köpt en del av AB Bostadens lägenhetsbestånd.

  Tips om de klantiga misstag du bör undvika som student ingår också i mixen, liksom temasidorna Arbetsliv, där vi intervjuar dels studenter som flyttat till Stockholm i jakten på jobb efter studierna, dels studenter som hittat jobben här i studentstaden Umeå. En liten förhandstitt på arbetsmarknadsdagen Uniaden blir det också.

  Vertex nr 1-2018 delas ut på studentbostadsområdena i Umeå i slutet av januari och studenter som är kårmedlemmar och bor på andra adresser ska ha den i brevlådan den 30  januari. Samma dag finns nya numret i Vertex tidningsställ på campus.

  Tisdag den 30 januari vid lunchtid blir det också release för nya numret i Lindellhallen, där studenter bland annat kan vinna biocheckar, detta pågår kl 11–14. Nånting gott kommer det också att bjudas på! 

  Bertil Janson

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Umeå studentkårs medlemsantal från starten till idag. 1998 delas Umeå studentkår upp och två nya kårer bildas. 2010 avskaffas det obligatoriska medlemsskapet i studentkårer för studenter. Båda händelserna påverkar antalet kårmedlemmar, som var allra högst i mitten av 1990-talet, då mer än 18 000 studenter var medlemmar i Umeå studentkår. Bilden från Scharinska Villan, som under många år var kårhus, någon gång kring 1970.

  Studentkår firar 60 år
  av party och protester

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se

  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.