Spöken finns visst! I alla fall i de två nyligen examinerade umeåstudenternas bok om det hemsökta Umeå. I nya numret av Vertex kan du läsa mer om dem och deras gastar.

spokMarcus Österström och Elin Boman, som läst digital medieproduktion i Umeå, håller på att gräva fram och klarlägga berättelser om spöken och spökhus i Umeå. Projektet ska utmynna i en bok nästa år, men också regelrätta spökvandringar – guidade turer alltså genom det hemsökta Umeå.

I VERTEX SISTA nummer för året, som börjar distribueras till helgen, kan du också läsa om lokalvårdaren som vet exakt vilket skräp som är det vanligaste spåret efter arten studenter, och om killen som ska bara en kårfana från Umeå under självaste Nobelfesten, direktsänt i TV och allt. Hur många medlemmar studentkårerna i Umeå lyckats värva under hösten granskas för övrigt också.

DET STÖRSTA OCH maffigaste reportaget handlar om tre studenter som utan att anstränga sig kan betrakta Umeå, universitetet och svenskarna med friska och rätt förvånade ögon. De är nämligen från Venezuela, Kina och USA och tillhör den rätt stora skaran studenter från andra länder.

VERTEX 9:2013 DELAS UT den 30 november till den 3 december, då hela upplagan är distribuerad. Innan det kan intresserade plocka ett ex ur något av Vertex tidningsställ på campus.