brain1Boende, mat och spelmissbruk. Den treklövern av gott och ont  är ungefär vad nästa nummer av Vertex kommer att handla om. Plus några tips för maxad hjärnkraft.

Studentkorridor, inneboenderum, campingstuga, egen lägenhet eller svindyr bostadsrätt som mamma/pappa betalt – det är några av boendealternativen för studenter i bostadsbristens Umeå. I Vertex nr 8: 2013 undersöker vi en boendeform som också antyder en viss bostadsbrist: de åtta studenterna som bor i ett hus med rivningskontrakt mitt i centrala Umeå. Fast de klagar inte. De trivs i sitt hus och hoppas att det får stå kvar ett bra tag till.

MAT MÅSTE MAN HA varje dag och den som inte är utrustad med åker, John Deere-traktor och jaktlicens får acceptera att köpa den i livsmedelsbutiken. Var är det dyrast och var är det billigast? Vertex undersöker frågan genom att inhandla exakt samma matkasse i nio olika butiker i Umeå.

VI PRATAR OCKSÅ med umeåstudenten Oskar Vesterberg, som slank in i ett djupt spelmissbruk, men sedan tog sig ur det och nu hjälper andra som inte kan hantera spelandet. Plus att vi kollar in och reder ut de tips till maxad studieteknik och minneskraft som Mattias Ribbing nyligen delade med sig av under sin föreläsning på campus. Med mera. Med mera.

VERTEX 8: 2013 delas ut i brevlådorna i Umeås studentbostadsområden den 1–3 november. Boende på andra platser får tidningen med Posten senast 5 november. Några dagar tidigare finns den också att hämta i Vertex tidningsställ på campus.