– Vi bjuder studenterna på after ski och kommer att ha stora ipad-bord med information och tävlingar om Gällivare. Det säger Maria Sätterqvist på IN Gellivare, som utlovar en annorlunda rekryteringsmässa idag på Kårhuset.

Med en 12 meter  lång skärmvägg för bilder, en variant på after ski och upplevelser för alla fem sinnen hoppas man kunna locka studenter till Gällivare. Mässan hålls idag torsdag i Kårhuset, mitt på campusområdet i Umeå.

— Vår plan är att efter mässan erbjuda rabatterade resor upp till Gällivare där uppföljning mellan arbetsgivare och intresserade studenter som känner att de vill fortsätta kontakten kan gå vidare i samtalen mot en anställning, säger Maria Sätterqvist i ett pressmeddelande.

IN Gellivare samordnar mässan och Gällivare sjukhus, Dundret, Boliden, LKAB och Gällivare kommun är medarrangörer samt deltar under mässan. Läkare, sjuksköterskor, arkitekter, socionomer lärare, ingenjörer, projektledare och biomedicinare är några av de kompetenser som eftersöks. Alla studenter är välkomna.