Fans av popmusik har en hektisk oktobermånad framför sig då inte mindre än tre av landets mer välkända artister kommer till Umeå inom loppet av 15 dagar.

Är Anna von Hausswolff bäst i Sverige? Ja åtminstone om man får tro recensenterna. Hennes senaste skiva, Ceremony, har i svensk press fått medelbetyget 4,6 av fem möjliga. Den 12 oktober har Umepubliken en chans att se och lyssna om hajpen verkligen stämmer när hon spelar på Sagateatern den 12 oktober.

EN KNAPP VECKA SENARE, den 18 oktober, är det Tomas Andersson Wijs tur att spela i Umeå. Det blir en annorlunda spelning då den inte äger rum i någon av de traditionella konsertlokalerna, utan går istället av stapeln i Tegskyrkan.

Efter att ha släppt tre skivor under sitt första år som artist har Miss Li trappat ned på produktionstempot. Förutom att hon är en av årets artister i teveprogrammet Så mycket bättre spelar hon på Sagateatern den 27 oktober.

I senaste numret av Vertex finns fler tips på artister som besöker Umeå i höst. Du hittar den i ett tidningsställ nära dig!