Lisa Miskowsky, Jack Vreeswijk och Alex Schulman uppträder alla i Umeå i höst – och Kultur på campus bjuder som vanligt på gratiskultur.

Efter fjolårets succé i Melodifestivalen har det varit tyst om Lisa Miskowsky. Anledningen är arbetet med kommande skivan Umeå, som hon skrivit och producerat tillsammans med Peder och Anders Stenberg, till vardags i Deportees. Turnépremiären hålls den 4 oktober på Aula Nordica i hemstaden Umeå och följs av en längre Sverigeturné.

FÅ SVENSKA LÅTSKRIVARE är lika välkända som Cornelis Vreeswijk. Den 29 septembe-r kommer sonen Jack Vreeswijk till Umeå för att bjuda på delar ur sin fars repertoar. Jack tolkar, tillsammans med sina musiker, Cornelis låtar och bjuder på  historier om sin legendariska pappa och om hur vissa låtar kom till. Exklusivt för denna turné finns möjligheten att ta del av Cornelissällskapets utställning om Cornelis.

ALEX SCHULMAN tillhör en av nöjessveriges mest kända profiler. Från sin blogg, via det egna webbteveprogrammet Schulman Show, till författarskap, podcastsuccé tillsammans med radarpartnern Sigge Eklund kommer nu hans show till Umeå. I föreställningen ”Älska mig” tar han ett grepp på det han kallar vår tids folksjukdom – bekräftelsebehovet. Men det är också Alex Schulmans egen historia, där han berättar om hur bekräftelsebehovet, på gott och ont, har format honom till den person han idag är. 13 december på Idunteatern.

KULTUR PÅ CAMPUS bjuder som vanligt studenter och universitetsanställda på underhållning under hösten. Torsdag 31 oktober kommer till exempel Stockholm Jazz Orchestra till Ljusgården (Lärarutbildningshuset) för att bjuda på nytt material från den skiva som släpps i september. Fler gratisarrangemang finns på www.umu.se/om-universitetet/aktuellt/kpc/

ANDERS SAMUELSSON