21 July, 2019

 
 • amtel_250x87_NY
 • menskoppen
 • Nationskören värmer upp
  inför årets julkonsert

  Publicerad 8 december, 2016

  Jingle Bells! Malin Larsson i Nationskören sjunger med glädje julsånger så fort ett uns snö har kommit. Snart är det dags för julkonsert i Stadskyrkan.

  Malin Larsson är doktorand i miljökemi.

  Neej, nu är jag sen igen! Efter flera år på campus tror min hjärna fortfarande att det går att teleportera sig från KBC-huset till Ljusgården i Lärarhuset. För er som inte vet, så kan jag berätta att så inte är fallet. När jag pulsar genom snön tänker jag på hur bra det hade varit om jag vore Harry Potter. Då hade jag placerat en ”port key” så att jag kunnat vara framme i ett nafs.

  Något sen, men väl inne på Ljusgården möts jag av en läktare full av personer som gör de mest fula grimaser du kan tänka dig, men det är helt i sin ordning. Det är bara Nationskören som värmer upp för sin körövning. Där ska jag vara med.

  För en sopran är det på hösten inte alltid så lätt att nå de höga tonerna. Snörvlande och hostande står många av oss, även jag, där ändå på måndagar och övar entusiastiskt julsånger. Jag älskar julen, och sjunger med glädje julsånger så fort ett uns snö har kommit under hösten. Skulle någon undra när jag nynnar fram på Jingle Bells i korridoren, så övar jag ju bara på min repertoar. Det är inte för inte som jag råkat försäga mig att ”julen är den bästa årstiden”.

  Första året i Umeå övertygade jag min pojkvän om att få ha kvar julpyntet så länge som det fanns snö. Ha ha… det fick som konsekvens att julpyntet var kvar till april!

  Jag kommer ihåg en jul hemma i Skåne som förgylldes lite extra av våra cocker-spaniels Charles och Nicole. På juldagsmorgon möttes vi av en nervält julgran, söndertuggad julbock (with courtesy of Charles), och ett länsat julgodisfat. Under soffbordet låg en till synes däckad Nicole med söndertuggade papper från Anton Bergs plommon i madeira.

  Minnesvärd kommer årets julkonsert med Nationskören också att vara, men förhoppningsvis av andra anledningar. Om du vill öka på mysfaktorn till jul – kom och lyssna på årets julkonsert!

  Malin Larsson

   

  KOM OCH LYSSNA:
  Nationskörens julkonsert i Stadskyrkan hålls onsdag den 14 december kl. 19.00 och fredag den 16 december kl. 19.00. Fritt inträde.

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Umeå studentkårs medlemsantal från starten till idag. 1998 delas Umeå studentkår upp och två nya kårer bildas. 2010 avskaffas det obligatoriska medlemsskapet i studentkårer för studenter. Båda händelserna påverkar antalet kårmedlemmar, som var allra högst i mitten av 1990-talet, då mer än 18 000 studenter var medlemmar i Umeå studentkår. Bilden från Scharinska Villan, som under många år var kårhus, någon gång kring 1970.

  Studentkår firar 60 år
  av party och protester

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se

  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.