Det spekuleras om att det nu finns fler överviktiga än svältande människor i världen. Tanja Frenell undrar om du vill ha en nattmacka till. Älskling?

Tanja Frenell pluggar lärarutbildningen, tidigare år (år 1–6).
Tanja Frenell pluggar lärarutbildningen, tidigare år (år 1–6).

Vill du läsa mig i någon minut så kan jag få krossa din världsbild en skvätt?
I Sverige våldtas en tjej, i Jemen dör barn av skadorna från bröllopsnatten. Tjejen kanske får skadestånd, mannen kanske lite böter. Mannen i Jemens enda straff är att han måste gifta om sig, urk så jobbigt för honom.

I SVERIGE ÄR VI ALLA lika mycket värda, utom kungafamiljen, den försörjs av staten och får leva i överflöd. I Sverige är vi alla lika mycket värda, utom invandrare som får 25 kr över (eftersom mamma inte köpte nya sockar utan går barfota i stövlarna från Myrorna i vinter) efter månadens utgifter från den knappa ersättning de får, men de får inte jobba. I Sverige är vi alla lika mycket värda, fast vissa är inte välkomna till staden för de har fel åsikter (brott mot nån mänsklig rättighet där tror jag).

JORDEN VI BOR PÅ har vi inte gjort oss förtjänt av, vi bara är här. Vi är bara födda där vi är. De gränser vi dragit är påhittade av människor, djuren bryr sig inte, de emigrerar och immigrerar hejvilt. Människor måste fly krig för att inte bli av med hela sin familj, men de är inte välkomna till Norden, för här har vi det för bra.

I SVERIGE ANSES gays inte längre kriminella för att älskar den de älskar, de är inte ens sjuka längre, sedan 1979. I Saudiarabien existerar inte homosexualitet officiellt, ja alltså, de dödas ju om de ligger med någon av samma kön, så att…

DET PRODUCERAS MER mat än det egentligen behövs i världen. Flera tusen ton mat slängs varje år i lilla Sverige, den maten skulle kunna hålla ett helt land från svält. Det spekuleras kring att det nu finns fler överviktiga än svältande människor. Vill du ha en till nattmacka, älskling?

TANJA FRENELL