20 August, 2019

 
 • amtel_250x87_NY
 • menskoppen
 • Bara en liten tid kvar

  Publicerad 23 maj, 2017

  Är det vemod eller bara en nöjd känsla över att ha klarat av studierna i tre tuffa och roliga år? Greta Hansson Vikström är en av dem som snart tar examen.

  Greta Hansson Vikström läser journalistprogrammet i Umeå.

  Jag andas in den kalla luften extra mycket nu, för den sista tiden som student är nu. Jag går till campusområdet och varje morgon räknar jag ner dagarna som återstår här. Jag vet inte om det är ett vemod som sveper över mig och över oss i klassen. Eller om det bara är en nöjd känsla av att ha lyckats leverera i tre års tid. Men någonting säger mig att det bara går att gilla läget nu. Bara vara och umgås den sista tiden vi har kvar tillsammans som studenter.

  Jag bryr mig inte längre om hur mycket vi kämpade i termin ett och två, hur mycket jag slet för det där betyget för ett år sedan, eller vad jag hade i matlådan förra veckan. För att inte tala om de kvällar under åren som jag gråtit över att inte hinna bli klar med skoluppgifter i tid. Det är sånt som ligger bakom en nu, sånt som är totalt irrelevant. Det fanns en tid då tankarna bara kretsade kring det, men nu finns det bara en liten tid kvar här och då fokuserar i alla fall jag på nuet. 

  Ut i livet, verkligheten. Ett vuxenliv. Vad säger det oss? För mig handlar det om ännu mer val och livsöden, men den underbara studietiden här vid Umeå universitet får mig att gå stark ut i livet. Den har givit mig så mycket av allt som jag aldrig kommer glömma. Nu väntar andra utmaningar, men det är utmaningar utan föreläsningar, klasskompisar, fikapauser i Lindellhallen och sovmorgnar på måndagar. Glad examen och lyckligt liv gott folk! 

  Greta Hansson Vikström

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Umeå studentkårs medlemsantal från starten till idag. 1998 delas Umeå studentkår upp och två nya kårer bildas. 2010 avskaffas det obligatoriska medlemsskapet i studentkårer för studenter. Båda händelserna påverkar antalet kårmedlemmar, som var allra högst i mitten av 1990-talet, då mer än 18 000 studenter var medlemmar i Umeå studentkår. Bilden från Scharinska Villan, som under många år var kårhus, någon gång kring 1970.

  Studentkår firar 60 år
  av party och protester

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se

  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.