För femte året i rad rankas Umeå universitet som nummer ett i Sverige i enkätundersökningen International Student Barometer (ISB). I år intar universitetet också förstaplatsen i Europa. ISB-enkäten är besvarad av internationella studenter vid 159 lärosäten runt om i världen. Drygt 40 procent av Umeå universitets 1 400 internationella studenter medverkade.

Bland samtliga medverkande lärosäten intar Umeå universitetet första plats när det gäller bland annat sportanläggningar, campusmiljö, sociala aktiviteter, campusbyggnader och möjligheten att få nya vänner. Vid en jämförelse med Europas lärosäten hamnar Umeå universitet i topp i 35 av 78 underkategorier.

– Vi är jättestolta över att vi får toppresultat i nästan alla kategorier, eftersom den här undersökningen täcker in det mesta som är viktigt för att studenterna ska få en bra vistelse – både vid Umeå universitet och i Umeå som stad, säger Greg Neely, enhetschef vid International Office, Umeå universitet.

De andra svenska lärosätena som deltog i ISB under hösten 2015 var Stockholms universitet, Linnéuniversitetet och Högskolan i Jönköping.