20 August, 2019

 
 • amtel_250x87_NY
 • menskoppen
 • Pinsamma misstag
  sänkte stora debatten

  Publicerad 14 oktober, 2016

  Debatt mellan Annie Lööf och Jonas Sjöstedt. En av de mer spännande lunchtimmarna som universitetet huserat sedan jag började här för ett år sen. Synd bara att så få fick se den och de som fick se den gjorde så under tarvliga förutsättningar, tycker Simon Magnusson.

  Humanisthusets hörsal G fick bli lokalen för debatten. Ett rätt dåligt beslut vill jag påstå, då den var full långt innan det drog igång. Inte bara sittplatserna: längs väggarna stod det folk tätt packade i värmen för att se. En ny hörsal, alldeles intill öppnas för att visa livesändningen från rummet bredvid.

  Denna blir också fullsatt, så ännu en sal öppnas för livestreamen. Debatten drar igång. Inget ljud. Husservice finns någonstans, men inte till synes. Folk försöker hjälpa till, men inget fungerar. Husservice kommer. Till slut kommer ljud. Då slutar videon att fungera.

  Först och främst undrar jag varför inte Aula Nordica användes. Då hade vi istället haft ett välfyllt Nordica. Alla studenter som ville se evenemanget hade kunnat göra det, utan att trängas längs väggar i en överfylld sal. Dessutom hade våra folkvalda inte behövt tas emot i en tegelkloss. Umeå universitet hade sett bra mycket bättre ut i det läget, än så som det visas för tittarna.

  Men mer pinsamt än något är att tekniken inte ens fungerar när partiledare kommer och ska använda den. Vad säger det om vad vi studenter kan förvänta oss om tekniken, och supporten till denna, när vi inte ens kan förvänta oss att den fungerar när personer av regeringsdignitet ska nyttja den. Det är bedrövligt. Teknik ska fungera, och det ska inte behöva ringas till Husservice varje gång ljud eller bild ska brukas.

  Vänsterpartiet skrev dessutom i chatten till livesändningen att de inte styr över tekniken. Så nu vet alla som tittade: Umeå universitet har trånga lokaler och kan inte se till att deras saker fungerar ens för partiledare. Ha inte så höga förväntningar.

  Simon Magnusson
  journaliststudent vid Umeå universitet

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
  Umeå studentkårs medlemsantal från starten till idag. 1998 delas Umeå studentkår upp och två nya kårer bildas. 2010 avskaffas det obligatoriska medlemsskapet i studentkårer för studenter. Båda händelserna påverkar antalet kårmedlemmar, som var allra högst i mitten av 1990-talet, då mer än 18 000 studenter var medlemmar i Umeå studentkår. Bilden från Scharinska Villan, som under många år var kårhus, någon gång kring 1970.

  Studentkår firar 60 år
  av party och protester

 • Mest läst senaste månaden

 • Frilansarfejsen

 • Vädret på campus

 • Tipsa redaktionen!

 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Tinahs seriestrippar

 • Länkar när du söker svar

 • RSS RSS från vk.se

  • Ett fel har uppstått, vilket troligen innebär att flödet är nere. Försök på nytt senare.