Bli fotad på kampanjaffischer och gör intervjuer i tidningar om vad just du tycker. Politiskt engagemang kan göra dig känd, skriver Umeåstudenten Ulrika Karlsson.

Glöm artistbanan som så många andra tar! Det kanske verkar lockande till en början, du får stå i strålkastarljuset och sola dig tillsammans med dina vänner.

Men jag vet så många som är riktigt duktiga discodansare, dansbandssångare, trumpetare, rytmikare, clowner, cirkusartister och cellister.

Men hur många riktigt duktiga partidebattörer finns det? Hur många sanningssägande socialdemokrater? Hur många modiga miljöpartister?

Eftersom vi är så få som engagerar oss partipolitiskt är chanserna riktigt stora för dig att hamna först på nån landstingslista, bli fotad på kampanjaffischer och få göra intervjuer i tidningar om vad just du tycker.

Så ta och titta runt omkring dig och se om du upptäcker någon orättvisa i något hörn av din tillvaro på jorden och tänk efter om du har lust att göra något åt det. Sen väljer du ett parti som har en demokratisk och humanistisk grund och går med!

Kort efter det ska du se, att du snart får skriva autografer och ta selfies med dina beundrare!

Ulrika Karlsson
kulturarbetare och partimedlem i Miljöpartiet
snart magisterstudent i Utbildningsvetenskap