17 February, 2019

 
 • menskoppen
 • amtel_250x87_NY
 • Vilsen

  Publicerad 8 juli, 2015 av Karin Johansson

  Jag sitter och väntar på flyget när jag får syn på en föreläsare från utbildningen. Jag minns inte vad hon heter men jag minns att hon föreläste om tidsperspektiv. Jag vill fråga henne varför jag minns namnen på alla från min lågstadieklass men inte minns hennes namn och varför jag åker tillbaka till byggnaden där tiden har stått still. Fastän det hänger en sån stor klockan på byggnadens vägg. Den som vi kastade snöbollar på för att få tiden att gå. Fortare. När det var som kallast på vintern och vi inte fick gå in förrän lunchrasten var slut. Jag skulle göra vad som helst för att få stå där igen och frysa till is tillsammans med tiden.

  Klockan är monterad på den vägg som tillhör gymnastiksalen. Jag vet att den inte är öppen. Ändå kan jag gå in. Jag funderar på att vända när jag märker att det luktar precis som då. Bänkarna, krokarna, duscharna och till och med lappen om förbudet mot parfym. Hänger kvar.

  Gungorna. Puttar lite för att få fart. De rör sig inte lika lätt som när det var Gyllende Tider. När vi grävde grävde guld i USA och det var Dags att tänka på refrängen på musiklektionen. Efter att ha torkat borden i matsalen med Svett-Sara som luktar jättegott nu för tiden.

  I slöjdsalen luktar det sågspån, lim, och målarfärg. Hundratals färger som för länge sedan täckt över bordens ursprungliga utseende. De gamla senapsflaskorna som i stället innehåller lim är precis lika halvfulla som då. De påbörjade klädhängarna står fortfarande bredvid svarvaren. Den misslyckade smörkniven på bordet närmast fönstret. Listan där man skrev upp sig om man behövde hjälp. Om det ändå fanns en sådan lista nu.

  Jag går ut på skolgården igen. Jag skulle göra vad som helst för att få stå där och frysa till is. Med overall fastän alla andra har termobyxor. Bredvid Svett-Sara i matsalen. Ensam på fritids. Men inte här.

   

  WHERE TO FIND HAPPINESS

   

   

   

   

   

   

   

  Genom att kommentera godkänner du Vertex kommentarsregler.

  Vertex kommentarsregler

  Vertex.nu välkomnar läsarna att säga sin mening. Dina åsikter, reaktioner och kunskaper är viktiga för oss och berikar det redaktionella materialet – i din kommentar får du gärna kritisera, argumentera emot och tillföra ny kunskap i ämnet.
  Vi vill att artikelkommentarer ska hålla en hög kvalitet och vill därför att du som skriver tänker på följande:

  – Håll en vänlig och respektfull ton och visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.
  – Håll dig till ämnet.
  – Att skriva under med eget namn ger inlägget större tyngd än om du använder pseudonym.
  – Använd ett civiliserat språkbruk.
  – Skriv kort, max 500 tecken för kommentarer.
  – Skriv på svenska eller engelska.

  Kommentarerna får inte innehålla:
  – Förtal, personliga angrepp eller förolämpningar.
  – Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier.
  – Olovliga våldsskildringar eller pornografi.
  – Uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet.
  – Olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material.
  – Svordomar eller obscena ord.
  – Kommersiella budskap eller reklam.

  Kommentarsfunktionen övervakas i enlighet med Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Det innebär att redaktionen läser och vid behov tar bort inlägg som bryter mot reglerna. Observera också den som skriver en kommentar som strider mot lag kan komma att hållas personligen ansvarig.

  Din kommentar kan publiceras på annat sätt än via funktonen för artikelkommentarer, t.ex. i papperstidningen Vertex eller i samband med annan artikel på vertex.nu.

   
   

  Senaste blogginläggen

 • Fantomsignalen SherwoodskogenKarin Johansson / 2 augusti, 2015
 • PLÖTSLIGT HÄNDER DET inteKarin Johansson / 22 juli, 2015
 • Jag ömsar skinnKarin Johansson / 16 juli, 2015
 • VilsenKarin Johansson / 8 juli, 2015
 • KlassresanKarin Johansson / 19 april, 2015
 • Bikupor – den nya fluganKarin Johansson / 9 april, 2015
 • Män är från Mars och det är kvinnor ocksåKarin Johansson / 8 mars, 2015
 • Senaste kommentarer

 • Klotterplanket

 • Bloggarkiv