Ett halvår efter flytten till Norrland förstod jag att det var plånbok folk pratade om och inte börsen i finansvärlden. Nu har ordet blivit än mer mångbottnat; på kursen i beteendemedicin har jag precis fått lära mig den käcka akronymen B.Ö.R.S., för att komma ihåg förhållningssättet i MI (motiverande samtal). Att jag ändå inte minns innebörden säger väl allt.

Här om dagen skulle jag bege mig till Hamburger Börs för att lyssna på Sinead O’Connor. Lika vilsen som vanligt gick jag efter kartfunktionen på telefonen men gav upp när den blå pricken inte ville förflytta sig. Jag visste inte om jag skulle ta till höger eller vänster, men lukten av grillat fick mig att ta till höger. Efter ett tag kom jag fram till ett uteställe där de stod och grillade hamburgare precis vid entrén. Jag drog slutsatsen att jag hade kommit till Hamburger Börs. Precis när jag skulle ringa och säga att jag var framme, såg jag att den blå pricken hade förflyttat sig, och inte alls tycktes vara i närheten av slutmålet. Uppgiven lämnade jag kön och letade vidare. Väl framme hamnade jag bredvid en irländare som jag tror berättade att han hade bott granne med Ted Gärdestad. Kanske hade jag verkligen förstått vad han sa om jag hade använt mig av innebörden av akronymen BÖRS:

Bekräfta

Öppna frågor

Reflektivt lyssnande

Sammanfatta då och då

Jag föredrar ändå att hålla fast vid tolkningen att han hade bott granne med Ted Gärdestad. Det för mig liksom närmare en av de artister som inte går att lyssna på live, oavsett om kartfunktion i mobilen fungerar eller inte.