Jag har alltid varit väldigt förtjust i filmtrailers, de för liksom med sig en pirrande känsla hos mig. Förr i tiden var de så exklusiva, då såg jag dem bara på bio, och då var det förstås extra speciellt. Men nu för tiden svämmar ju internet ÖVER av allt möjligt. Exempelvis trailern till nya X-menfilmen! Jaja, jag vet att det är ännu en superhjältefilm, jag vet att Marvel bara försöka skinna mig på pengar igen, men de får gärna dupera mig när de gör det med en så jävla snygg trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=pK2zYHWDZKo

När James McAvoy skriker ”I DON’T WANT YOUR SUFFERING! I DON’T WANT YOUR FUTURE!” ovanpå stråkar så spelar det ingen roll att jag blir lurad, för då RYSER jag, och så drar jag mig till minnes andra kraftfulla skrik ur filmhistorien:

1) Det förvisso uttjatade men objektivt geniala ”FREEDOOOM!” i sluttampen av Braveheart
2) Sylvester Stallones ”NOTHING IS OVER!” i First Blood
3) Colin Firths ”I HAVE A VOICE!” i The King’s Speech
4) Ewan McGregors ”YOU WERE THE CHOSEN ONE!” i den sista av de dåliga Star Wars-filmerna
5) Al Pacinos primalskrik i slutet av Gudfadern 3

När man scrollar igenom denna – hastigt sammanställda! – lista slås man av två saker: 1) Var är brudarna 2) att Mel Gibson hamnat på första plats. Och det gör mig lite beklämd, att Mel Gibsons karriär är som den är. Han har nog fortfarande många episka gallskrik kvar i sig, tyvärr riktar han dem numera mot judiska polismän.