Flagellanter som pryglar sig i hopp om syndernas förlåtelse.
Flagellanter som pryglar sig i hopp om syndernas förlåtelse.

Om att känna sig dum – det är ett ämne som man skulle kunna brodera ut i det oändliga. Jag väljer här att hålla det hyfsat kort. I senaste numret av Vertex papperstidning (nr 5:2013) finns en notis som glatt basunerar ut att Täfteåfestivalen snart är på tapeten, att man kan ta sig till rockfestivalen i det gröna via cykel och buss, etc etc.

TIMMARNA EFTER ATT tidningen hade tryckts meddelar arrangören, kulturföreningen Humlan, att det inte blir någon Täfteåfestival i år.

HUR KAN DÅ NOTISEN i Vertex påstå motsatsen? Förklaringen heter lång pressläggning, notisskrivande utifrån ett aktuellt men ändå (visade det sig) väldigt inaktuellt kalendarium och en pinsam miss vad gäller efterkoll strax innan tryck. Skribenten hade skickat ett mejl med fråga till arrangören om årets festival, men inte fått nåt svar. Telefonkollen hamnade liksom mellan stolarna.

RESULTATET: EN EXTREM och påträngande känsla av dumhet. Vertex redaktion planerar nu att delta i nästa stora flagellantprocession – och inte upprepa den typens pinsamma missar.