Komiker, prisad programledare och Musikhjälpens ständige sekreterare. Klockan 09.00 den 26 januari kickar Kodjo Akolor igång Uniaden med en föreläsning i Aula Nordica.

Kodjo Akolor har många strängar på sin lyra. Han har bland annat lett P3:s insamlingsprogram Musikhjälpen ett flertal gånger, varit programledare för p3 Guld samt kan höras dagligen i Morgonpasset i p3, för vilket han belönades med Stora radiopriset i kategorin Årets manliga programledare. Lägg till att han vid sidan av detta har en stand-up karriär som drar publik landet runt. Nu kan Kodjo Akolor lägga ännu en merit på CV:t, nämligen gästföreläsare på arbetsmarknadsdagen Uniaden tisdag den 26 januari.

Uniadens eventansvariga Sofie Hådén säger att de är supernöjda med Kodjo som föreläsare.
– Det har varit fram och tillbaka, både med bollandet av föreläsare men också med bokning, men slutprodukten av detta kunde inte blivit bättre. Extra stolta är vi att få honom till oss efter det fantastiska jobb han gjorde i Musikhjälpen 2015.

Temat för årets Uniaden, ”No limits”, tycker Sofie Hådén passar bra in på Kodjo Akolor.
– Han är en banbrytare. Han har alltid gått sin egen väg. Det har varit en salig blandning av yrken och inget hindrade honom att gå från plåtslagare till radiopratare. Där snackar vi No limits.

Anders Samuelsson

Läs mer i bilagan Arbetsliv i Vertex nr 1-2016.
Läs också: Tänk utanför ramarna – några tips inför Uniaden